Quantcast
Channel: Broderiskolen
Viewing all 187 articles
Browse latest View live

SPIDS NÅLEN -DROP TRÅDEN

$
0
0

Et broderiprojekt for alle med interesse for broderi. Broderisting er grundlaget for broderi, og når der nu findes så mange broderisting, hvorfor bruger vi dem så ikke? Med henblik på nytænkning opfordres alle med interesse for broderi til at deltage i projektet, som går ud på, at man på følgende måde syr så mange forskellige broderisting som muligt på et viskestykke i god kvalitet: Klip en tråd af i en tilfældig længde, drop den på det udbredte viskestykke, markér på en eller anden måde hvor tråden falder, og brodér i markeringen. Hvert ”drop” broderes med sit eget sting. Eksempler på at tråden er droppet og der tegnes hvor tråden er droppet. Alle kvaliteter tråd kan bruges, og viskestykkets indvævede mønster kan indgå i broderiet. Husk navn, initialer, årstal og eventuelt logo. Viskestykkerne vil, når de bliver ”mange nok”, danne grundlag for samtaler, undren og inspiration, og hvad der senere skal ske med dem, vil tiden vise. Du opfordres til at melde dig til gruppen “Spids nålen – Drop tråden” på Facebook. Der kan vi udveksle ord og billeder vedrørende projektet. Al kommunikation via projektet vil komme til at foregå på www.broderibloggen.dk.

Initiativtager Jytte Harboesgaard


Sommerkursus 2015

$
0
0

Sommerkurset på Broderiskolen bliver en uge, hvor du kan få lov til at fordybe dig i broderi. Vi har endnu ikke planlagt årets indhold. Sidste år arbejdede vi hvidt i hvidt, så mon ikke vi skal have lidt kulørt tråd i gang i år.

Generelt:

Sommerskolen er planlagt således, at du igennem 4 år kan blive undervist i 8 forskellige broderiteknikker, hvorefter kurserne vil blive gentaget.

Tid:

Uge 27. 29. juni til 3. juli 2015

Ret til ændringer forbeholdes

Pris:

Kr. 3500,00 for 30 timers undervisning inkl. materialer til to syprøver
samt formiddagskaffe, frokost, efter middagskaffe og evt entré på museer.
Overnatning skal I selv stå for, men vi kan være behjælpelige med finde overnatningsmuligheder.

Undervisere:

vi venter spændt på en afklaring

Holdstørrelse:

10 – 12 elever

Adresse:

Til dette kursus har vi fået lov til at låne en stor stue i vores nabos lejlighed. Det giver os bedre plads og mulighed for at være lidt flere mennesker end i Broderiskolens beskedne lokaler. Bemærk derfor adressen!

Frederiksholms Kanal 28G
1220 København K

Tilmelding:

Ved tilmelding indbetales kr. 500,00 i depositum
Meldes der afbud en måned før kursus start returnenes kr. 3.000,00.
Meldes der afbud senere end en uge før kursusstart kan kursusgebyret ikke returneres.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets navn og dit eget navn på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Hold 2015-008 – Intarsiabroderi

$
0
0

Intarsiabroderi
På dette kursus bruger vi de tre dage på at lære os det grundlæggende i teknikken intarsia. Intarsia kender de fleste fra fint snedkerarbejde, hvor man danner et mønster ved at sammensætte flere træsorter. Mindre kendt er det dog at samme princip har været brugt indenfor broderikunsten, både i skandinavien og i orienten langt tilbage i tiden. Teknisk set er intarsiabroderi let at lære sig, men man opnår stor effekt og det kan varieres i det uendelige. Vi tager uldstof i forskellige farver, skærer samme figur ud af alle stykker og bytter rundt. Dermed får vi samme motiv, men i flere farvekombinationer. Sammensyningen kan gøres med flere forskelige stingtyper, farver og materialer. Traditionelt har sømmen været dækket af f.eks. en strimmel af gyldenlæder, som har forstærket motivet og derudover har man broderet for at lægge detaljer til.

Ved kursets start vil alle få et indfarvet uldstof med motivet overført på, tråde og undervisningsmateriale. Vi vil på de tre dage tale lidt historik og materialer, vi vil afprøve de forskellige sting samt nå at gennemgå alle momenter fra mønsteroverføring til montering, så man selv kan færdiggøre sit arbejde derhjemme. Dette kursus egner sig både for nybegyndere, såvel som for fortsættere.

Der må påregnes visse materialeudgifter.

 

Underviser:

Ane Løser

Tid: 9 timer

onsdag d.   8. april kl. 17-20
onsdag d. 15. april kl. 17-20
onsdag d. 22. april kl. 17-20

Pris:

kr. 900,00

Holdstørrelse:

6–8 elever

Adresse:

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding:

Senest d. 18. marts, 2015

Du bedes indbetale hele kursusgebyret senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev hvori nærmere oplysninger om kurset fremgå, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter kursets oprettelse, refunderes kursusgebyret fratrukket depositummet på kr. 200,00. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets navn og nummer 2015-008 på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

 

Hold 2015-006 – Stumpwork 2×2 cm

$
0
0

Stumpwork i miniformat

Dette kursus henvender sig til dem, der ønsker at brodere små stumpwork billeder,
der kan bruges til en masse formål.
De  kan sættes på lommen af en jakke eller oppe i nakken, lige under kraven på en frakke, eller på ærmet af en trøje eller som brocher eller …………..?

 

 

De viste motiver kan broderes på kurset. I er velkommen til, at broderer jeres egne ideer, de skal blot passe i størrelsen. Her skal du så selv medbringe garn, evt findes de ønskede farver på skolen.
Prikkepapir og prikkenåle forefindes, så man kan overføre eget motiv.
Der må påregnes et mindre beløb til udleverede materialer…ca. 50 kr.
Ønsker man en brocheindfatning  kan de købes for 50 kr. Der er forskellige typer. De fås i  grå metal, stål, gul messing, rødlig kobber. De skal slibes, da metallet er råt. Dette bruges der ikke tid på i undervisningen. Til gengæld udleveres der en beskrivelse af, hvordan det gøres.
Der kan købes slebne og polerede indfaninger for 200 kr.

Medbring alm sygrej og gode briller, samt rund syramme, ca 20 cm Ø. Hvis du ikke har en ramme, kan du låne eller købe en ramme af broderiskolen.

Underviser:

Birgit Bendtsen

Tid: 11 timer

Lørdag d. 7. marts 2015  kl. 10 – 16
Søndag d. 8. marts 2015 kl. 10 -15

Pris

kr. 1.100,00 + materialeudgift på kr. 50,00 der afregnes med underviseren.

Holdstørrelse

6–8 elever

Adresse

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding

Senest d. 13. februar 2015

Du bedes indbetale hele kursusgebyret senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev hvori nærmere oplysninger om kurset fremgå, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter kursets oprettelse, refunderes kursusgebyret fratrukket depositummet på kr. 200,00. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets navn, og nummer 2015-006 på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

 

Hold 2015-004 – Broderiklubben -

$
0
0

Klub for alle

Broderiklubben henvender sig til alle, der har lyst til at brodere, uanset forkundskaber. Her kan du møde ligesindede, der også har lyst til at udveksle erfaringer med broderi. Vi er allerede mange i vores lille hus – så derfor HUSK endelig at melde afbud! 

Tid

Sidste onsdag i måneden. Vi begynder d. 28. januar 2015 kl. 17-20. I pausen vil der være mulighed for at spise sin medbragte mad. Der serveres en kop kaffe/te.

Der er klub følgende onsdage: 28. januar, 25. februar, 25. marts, 29. april, 27. maj og 24. juni alle dage fra kl 17 – 20

Pris

kr. 40,00 pr. aften

Underviser

Lizzi Damgaard vil være tilstede til klubaftenerne.
Der er ingen undervisning, men jeg hjælper gerne med jeres individuelle projekter.

Holdstørrelse

8–12 elever

Adresse

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding

P.T. er klubben fuldtegner og der er desværre ikke plads til flere deltagere.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Hold 2015-001 – Torsdags broderiklubben

$
0
0

To kursister, Isabel Brentagani Nielsen og Lene Bonnevie, har taget initiativ til at stå for en broderiklub hver den første torsdag i måneden kl. 10-13.

Der vil ikke være undervisning, men god mulighed for erfaringsudveksling. Der er plads til 8-10 personer pr. gang og det vil være nødvendigt at tilmelde sig de gange, man gerne vil deltage (på denne mail eller nedenstående telefonnummer). Det koster kr. 40,00 pr. gang, som bedes medbragt i kontanter. Broderiskolen står for kaffe og te.

Vel mødt til alle interesserede!

Tid:

Første torsdag i måneden. Vi begynder d. 8.januar kl. 10-13. I pausen vil der være mulighed for at spise sin medbragte mad. Der serveres en kop kaffe/te.

Der er klub følgende torsdage: 8. januar, 5. februar, 5. marts, 9. april, 7. maj, og 4. juni alle dage fra kl 10 – 13

Pris:

kr. 40,00 pr. aften

Underviser:

Isabel Brentagani Nielsen og Lene Bonnevie vil være tilstede til klubdagene.
Der er ingen undervisning, men vi hjælper hinanden.

Holdstørrelse:

6–10 elever

Adresse:

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding:

HOLD 2015-004

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Hold 2015-018 – Uldbroderi

$
0
0

Uldbroderi

Uldbroderi er noget man finder over hele jorden. Teknikkerne og stingende varierer i det uendelige, men på dette kursus fordyber vi os i de stingtyper, som traditionelt er blevet brugt herhjemme og på den anden side af sundet. Vi arbejder på uldstof, med kamgarn og opnår gennem rigdommen af sting og farver et levende udtryk med god struktur. Vi vil ved kursets start få alle materialer og undervisningsmateriale. I skal broderer et motiv, inspireret af et traditionelt uldbroderi, som indeholder de mest brugte stingtyper, gennemgår dem nøje, taler lidt historik og taler om hvordan man selv, kan gå videre med teknikken, ved slutningen af kurset. Både hvis man vil den klassiske vej eller vil bruge uldbroderiet i en moderne kontext.
Medbring almindeligt sygrej, briller og en rund syramme, hvis du har. Dette kursus egner sig både for nybegyndere, såvel som for fortsættere. Der må påregnes visse materialeudgifter.

Underviser:

Ane Løser

Tid: 9 timer

fredag d. 23. oktober kl. 17-20
lørdag d. 24. oktober kl. 10-16

Pris:

kr. 900,00

Holdstørrelse:

6–8 elever

Adresse:

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding:

Senest d. 2. oktober, 2015

Du bedes indbetale hele kursusgebyret senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev hvori nærmere oplysninger om kurset fremgå, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter kursets oprettelse, refunderes kursusgebyret fratrukket depositummet på kr. 200,00. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets navn og nummer 2015-018 på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Hold 2015-015 – FarveladeBallade

$
0
0

 FarveladeBallade

Udnyt farverne på kryds og tværs og vend dit korsting i flere retninger, Vi skal arbejde med komplementærfarver og søge mod en ligvægt i farvefordelingen. Der vil blive arbejdet med en dogmeregel for at styre farverne i syningen. Samtidig udnyttes det enkle korsting, så der kan eksperimenteres i broderiet. Enkelte gobelinsting kommer med i et andet  projekt i legen med farverne.Der vil især blive syet med uldgarn på stramaj eller hørlærred.
Medbring canvasnåle uden spids, saks, farveblyanter, papir med tern. Jeg medbringer uldgarn, stramaj/lærred, der vil være udgift til materialer.

Underviser:

Mai-Britt Bille

Tid: 6 timer

lørdag d. 5. september kl. 10-16

Pris

kr. 600,00 + materiale udgifter

Holdstørrelse

6–8 elever

Adresse

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding

Senest d. 14. august 2015

Du bedes indbetale hele kursusgebyret senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev hvori nærmere oplysninger om kurset fremgå, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter kursets oprettelse, refunderes kursusgebyret fratrukket kr. 200,00. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets navn og nummer Hold 2015-015, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk


Hold 2015-014 – Hulsøm

$
0
0

Klassisk hvidt broderi – hulsøm

Hulsømme er lange smalle borte i udtrækssyning, hvor der trækkes tråde ud i bortens længderetning, og hvor der sys om de tilbageståenden tråde. Stingene kan være kaste-, stoppe-, slyngesting. Hulsøm bruges ofte, som en dekorativ afslutning ved sømme, som indramning eller opdeling af et større arbejde. På kurset gennemgår vi, syning af hulsøm i lange baner og rundt om hjørner, der syes med hørtråd på hørlærred. Gennemgang af sting og syning af prøver. gennemgang af opspændinge, materialevalg og efterbehandling af broderiet.
Medbring: broderinåle med og uden spids, broderisaks og om nødvendigt briller. Medbring gerne en rund broderiramme. Jeg tager broderitråd og lærred med. Der må påregnes en udgift til materialer. Der kan forventes hjemmearbejde fre gang til gang 

Underviser:

Mai-Britt Bille

Tid: 9 timer

Torsdag d. 13. august kl. 17-20
Torsdag d. 20. august kl. 17-20
Torsdag d. 27. august kl. 17-20

Pris

kr. 900,00 + materiale udgifter

Holdstørrelse

6–8 elever

Adresse

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding

Senest d. 23. juli 2015

Du bedes indbetale hele kursusgebyret senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev hvori nærmere oplysninger om kurset fremgå, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter kursets oprettelse, refunderes kursusgebyret fratrukket kr. 200,00. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets navn og nummer Hold 2015-014, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Hold 2015-009 – Sammentrækssyning

$
0
0

Klassisk hvidt broderi – sammentrækssyning

Sammentrækssyning sys på åbent stof, med hvid tråd på hvidt lærred. Sammentræk af stoffets tråde giver broderiet den klare, kniplingsagtige karakter.
Skyggesyning syes på åbent lærred med heksesting på bassiden. Syningen giver en ”ophøjet” efftekt på retsiden. Igen hvidt i hvidt.

Syning af prøver med sting som fx pinderækker, kvadrathulsøm, heksesting og rosenbund.
Første prøve i skyggesyning bliver på et i forvejen påtegnet mønster, senere bliver der mulighed for at påtegne dit eget mønstervalg.
Gennemgang af opspænding, materialer og efterbehandling af broderiet.
Medbring: broderinåle med og uden spids, broderisaks og om nødvendigt briller. Medbring gerne en broderiramme. Jeg medbringer broderitråd og lærred. Der må påregnes en udgift til materialer.

Tid: 9 timer

Lørdag d. 11. april, kl. 9.30 – 12.30
Lørdag d. 18. april, kl. 9.30 – 12.30
Lørdag d. 25. april, kl. 9.30 – 12.30

Pris:

kr. 900,00

Der skal påregnes ca. 50 kr. til prøvestykke, garn og kopier.

Underviser:

Mai-Britt Bille

Holdstørrelse:

6–8 elever

Adresse:

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding:

Senest d. 20. marts 2015

Du bedes indbetale hele kursusgebyret senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev hvori nærmere oplysninger om kurset fremgå, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter kursets oprettelse, refunderes kursusgebyret fratrukket depositummet på kr. 200,00. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets navn og nummer, Hold 2015-009, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

 

Hold 2015-005 -Tællesyning

$
0
0

Klassisk hvidt broderi – tællesyning

Tællesyning er den tidligst kendte af de hvide syninger. Den udføres som fladsyning over talte tråde. Mønstrene er geometriske, f.eks. stjerner, stiliserede træer, trekanter, hjerter og kvadrater på spids. Der bliver mulighed for at brodere de forskellige mønstre og gå på jagt efter nye mønstre til tællesyning.

Der vil i første omgang bliver syet med hvid hør på hvidt hørlærred, senere med andre farver og materialer. En enkel form for kompositionsøvelse vil blive gennemgået med stjerner. Gennemgang af opspænding, materialevalg og efterbehandling af broderiet.
Medbring: Broderinåle med og uden spids, broderisaks og om nødvendigt briller. Medbring gerne en broderiramme. Jeg medbringer broderitråd og lærred. Der må påregnes en udgift til materialer.

Tid: 9 timer

torsdag d. 19. februar, kl. 17 – 20
torsdag d. 26. februar, kl. 17 – 20
torsdag d. 5. marts, kl. 17 – 20

Pris

Kr. 900,00 + ca kr. 100,00 til materialer

Underviser

Mai-Britt Bille

Holdstørrelse

6–8 elever

Adresse

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding

Senest d. 29. januar 2015

Du bedes indbetale hele kursusgebyret senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev hvori nærmere oplysninger om kurset fremgå, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter kursets oprettelse, refunderes kursusgebyret fratrukket depositummet på kr. 200,00. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets navn og nummer, Hold 2015-005, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

 

Hold 2015-010 – Mandala broderi

$
0
0

Giv dig tid med og find ro ved at brodere et Mandala-motiv. I kender måske de fine Mandalas malebøger?
Mandalas er harmoniske mønstre, der holder hjernens opmærksomhed fanget længe, og mønstrene stimulerer din koncentration. Alle Mandalas-mønstre er cirkelrunde med et centrum – en universel form, der symboliserer helhed.
(Mandala betyder cirkel på sanskrit) At brodere et Mandala-motiv er en kreativ og beroligende aktivitet. Det anbefales at farvelægge – her brodere – motiverne udefra og ind, og når du når til centrum har du broderet dig ned i tempo.
Vi broderer hver ét mønster og bruger flere forskellige teknikker f.eks kontursting, speckling, franske knuder og nedlagt syning. Vi ser på, hvordan man overfører sit motiv til stoffet, spænder stoffet op på en blændramme, og til sidst monterer Mandala-broderiet i ramme.

Du kommer hjem med et billede lige til at hænge op.

Underviser:

Tine Wessel

Tid: 9 timer

Mandag d. 4. maj, kl. 17–20
Mandag d. 11. maj, kl. 17–20
Mandag d. 18. maj, kl. 17–20

Pris:

kr. 945,00

Holdstørrelse:

6–8 elever

Adresse:

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding:

Senest d. 13. april, 2015

Du er tilmeldt, når vi har fået din mail adresse og tlf. nummer, samt at du har indbetalt hele kursusgebyret, senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev, hvori nærmere oplysninger om kurset fremgår, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter tilmeldingsfristen, refunderes kursusgebyret ikke. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets nummer, hold 2015-010, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

 

Hold 2015-006 – Broderi for begyndere

$
0
0

Kurset er for dig, der gerne vil lære de helt grundlæggende elementer ved broderiet, såsom opspænding af stof i ramme og overføring af motiver til stof. Og til dig, som gerne vil introduceres til de mest grundlæggende sting og have inspiration til deres anvendelsesmuligheder.

Vil du lære dette, samt at presse dit broderi – så er dette kursus lige noget for dig. I løbet af 3 kursusaftener bliver du præsenteret for mindst 12 broderiteknikker og undervejs syr du din egen lille broderibog, som senere kan bruges som broderihåndbog. Hver aften vises inspirationsbilleder af broderi eller broderiprøver. Kurset gennemføres med minimum 6 deltagere og max. 8 deltagere. Ca. en uges tid før kursusstart modtager du et deltagerbrev pr. mail med en materialeliste.

Underviser:

Tine Wessel

Tid: 9 timer

Mandag d. 23. februar, kl. 17–20
Mandag d.   2. marts,    kl. 17–20
Mandag d.   9. marts,    kl. 17–20

Pris:

kr. 945,00

Holdstørrelse:

6–8 elever

Adresse:

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding:

Senest d. 2. februar, 2015

Du er tilmeldt, når vi har fået din mail adresse og tlf. nummer, samt at du har indbetalt hele kursusgebyret, senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev, hvori nærmere oplysninger om kurset fremgår, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter tilmeldingsfristen, refunderes kursusgebyret ikke. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets nummer, hold 2015-006, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Hold 2015-003 – Børnehold – at male med tråde

$
0
0

Som noget nyt bliver der i år oprettet børnehold på Broderiskolen.
Alder: fra 9 år.
Vi skal bl.a. bruge byens rum og eventyr som inspiration. Vi begynder med at tegne. Broderi er en leg, og det er super sjovt.  Det kræver ingen forudsætninger at kunne deltage. I vil lære at overføre tegningerne til stof samt en masse forskellige broderisting. Vi skal bl.a. lave små billeder, hvor vi ”maler” med tråden. Kurset løber over seks forårslørdage fra 10-13.


U
nderviser:

Susanne Klose

Tid: 18 timer

lørdag d. 24. januar,  kl. 10 – 13
lørdag d. 31. januar,   kl. 10 – 13
lørdag d. 21. februar, kl. 10 – 13
lørdag d. 28. februar, kl. 10 – 13
lørdag d. 14. marts,   kl. 10 – 13
lørdag d. 28. marts, kl. 10 – 13

Pris:

kr. 1.890,00

Holdstørrelse:

6–8 elever fra 9 år og opefter

Adresse:

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding:

Senest d. 5. januar

Du er tilmeldt, når vi har fået din mail adresse og tlf. nummer, samt at du har indbetalt hele kursusgebyret, senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev, hvori nærmere oplysninger om kurset fremgår, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter tilmeldingsfristen, refunderes kursusgebyret ikke. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets nummer, hold 2015-003, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Hold 2015-002 – Silkebroderi 1

$
0
0

Kurset henvender sig til letøvede – du behøver ikke at have arbejdet med silke før eller have kendskab til teknikkerne, det er nok at du har en lettere kendskab til broderi.

Der undervises i fladsyning, franske knuder, kastesting, bundsyninger, ophøjet broderi, og der vil blive arbejdet med en variation over silkegarner der hver især har deres egenskaber og fanger lyset forskelligt. Der vil være mulighed for at opstarte et silkebroderi efter eget motiv, hvor vi kommer ind på tegning og overføring, samt for- og efterbehandling af silkebroderier. Der bliver stillet broderirammer og materialer til rådighed under kurset.

Der skal påregnes materialeudgifter på ml. 100 og 200 kr.  til prøvestykkerne og silkegarner

For ikke at silken skal hænge i fingrene, vil jeg anbefale at være flittig med håndcremen før og under kurset.

Underviser:

Berthe Bramsen

Tid; 17,5 timer

Tirsdag d. 17. februar kl. 14.00 - 17.30 + åbent værksted til kl. 19.30
Tirsdag d.     3. marts kl. 14.00 - 17.30 + åbent værksted til kl. 19.30
Tirsdag d.   17. marts kl. 14.00 - 17.30 + åbent værksted til kl. 19.30
Tirsdag d.       7. april kl. 14.00 - 17.30 + åbent værksted til kl. 19.30
Tirsdag d.     21. april kl. 14.00 - 17.30 + åbent værksted til kl. 19.30

Pris:

kr. 1.837,50
Der skal påregnes materialeudgifter på 100-200,00 kr. til prøvestykker og silkegarn

Underviser

Berthe Bramsen

Holdstørrelse

6–8 elever

Adresse

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding

Senest d. 27. januar, 2015

Du er tilmeldt, når vi har fået din mail adresse og tlf. nummer, samt at du har indbetalt hele kursusgebyret, senest 3 uger før kursets start. Når kurset er oprettet, modtager du et deltagerbrev, hvori nærmere oplysninger om kurset fremgår, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter tilmeldingsfristen, refunderes kursusgebyret ikke. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets nummer, hold 2015-002, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk


Broderikurser i 2015

$
0
0

Nu kan du se alle de nye broderikurser, som vi tilbyder i 2015.

Vi håber, at rigtigt mange vil lade sig inspirere til at gå i gang med en eller flere af broderiteknikkerne.

foto2 silkex

Bemærk, at der også er udbudt et kursus for børn – dette er et nyt tiltag, som vi håber, mange vil benytte sig af. Sig det derfor videre til alle børn, børnefamilier og skolelærere, som du kender!

Tryk på fanebladet KURSER og se udvalget. Du kan se, hvordan du tilmelder dig nederst i hvert kursusopslag.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller særlige ønsker.

Hold 2015-016 – Sortsyning fortsætter

$
0
0

På kurset fortsætter vi arbejdet fra begynderkurset, og bevæger os videre til den moderne brug af sortsyning, hvor vi skaber changerende effekter i rapportmønstrene. Vi skal arbejde med de forskellige metoder til at skabe skyggeeffekter inden for de klassiske sortsyninggsmønstre og få indsigt i sortsyningsteknikkens mange udtryk og variationer.

Underviser:

Katrine Gudmundsson

Tid: 11 timer

Lørdag d. 12. september kl. 10-16
Søndag d. 13. september kl. 10-15

Pris:

kr. 1.155,00

Holdstørrelse:

6–8 elever

Adresse:

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding:

Senest d. 21. august, 2015

Du er tilmeldt, når vi har modtaget din mail-adresse og telefonnummer, samt når du har indbetalt hele kursusgebyret. Dette skal ske senest d. 21. august, 2015. Herefter vil du modtage et deltagerbrev, hvori nærmere oplysninger om kurset fremgår, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter tilmeldingsfristen, refunderes kursusgebyret ikke. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets nummer, hold 2015-016, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Hold 2015-015 – FarveladeBallade

$
0
0

 FarveladeBallade

Udnyt farverne på kryds og tværs og vend dit korsting i flere retninger, Vi skal arbejde med komplementærfarver og søge mod en ligvægt i farvefordelingen. Der vil blive arbejdet med en dogmeregel for at styre farverne i syningen. Samtidig udnyttes det enkle korsting, så der kan eksperimenteres i broderiet. Enkelte gobelinsting kommer med i et andet  projekt i legen med farverne.Der vil især blive syet med uldgarn på stramaj eller hørlærred.
Medbring canvasnåle uden spids, saks, farveblyanter, papir med tern. Jeg medbringer uldgarn, stramaj/lærred, der vil være udgift til materialer.

Underviser:

Mai-Britt Bille

Tid: 6 timer

lørdag d. 5. september kl. 10-16

Pris

kr. 630,00 + materiale udgifter

Holdstørrelse

6–8 elever

Adresse

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding

Senest d. 14. august 2015

Du er tilmeldt, når vi har modtaget din mail-adresse og telefonnummer, samt når du har indbetalt hele kursusgebyret. Dette skal ske senest d. 14. august 2015. Herefter vil du modtage et deltagerbrev, hvori nærmere oplysninger om kurset fremgår, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter tilmeldingsfristen, refunderes kursusgebyret ikke. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets nummer, hold 2015-015, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Hold 2015-014 – Hulsøm

$
0
0

Klassisk hvidt broderi – hulsøm

Hulsømme er lange smalle borte i udtrækssyning, hvor der trækkes tråde ud i bortens længderetning, og hvor der sys om de tilbageståenden tråde. Stingene kan være kaste-, stoppe-, slyngesting. Hulsøm bruges ofte, som en dekorativ afslutning ved sømme, som indramning eller opdeling af et større arbejde. På kurset gennemgår vi syning af hulsøm i lange baner og rundt om hjørner. Der syes med hørtråd på hørlærred. Der vil blive undervist i sting, syet prøver samt blive en gennemgang af opspænding, materialevalg og efterbehandling af broderiet.
Medbring: broderinåle med og uden spids, broderisaks og om nødvendigt briller. Medbring gerne en rund broderiramme. Jeg tager broderitråd og lærred med. Der må påregnes en udgift til materialer. Der kan forventes hjemmearbejde fre gang til gang 

Underviser:

Mai-Britt Bille

Tid: 9 timer

Torsdag d. 13. august kl. 17-20
Torsdag d. 20. august kl. 17-20
Torsdag d. 27. august kl. 17-20

Pris

kr. 945,00 + materiale udgifter

Holdstørrelse

6–8 elever

Adresse

Frederiksholms Kanal 26E
1220 København K

Tilmelding

Senest d. 23. juli 2015

Du er tilmeldt, når vi har modtaget din mail-adresse og telefonnummer, samt når du har indbetalt hele kursusgebyret. Dette skal ske senest d. 23. juli 2015. Herefter vil du modtage et deltagerbrev, hvori nærmere oplysninger om kurset fremgår, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter tilmeldingsfristen, refunderes kursusgebyret ikke. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets nummer, hold 2015-014, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Hold 2015-013 – Sommerkursus 2015

$
0
0

kniplingsbroderisommer2015Sommerkurset I BUND OG GRUND på Broderiskolen bliver en uge, hvor du kan få lov til at fordybe dig i broderi.

Årets fællestema er broderede “grunde og bunde”. Henholdsvis uld på uld og hør på hør.
Grunde er syet fast på og igennem bundstoffet, hvorimod bunde er tråde trukket over stoffet og hæftet få steder eller flettet sammen. Begge teknikker er flader, der dækker stoffet, og hvor der kan leges med de forskellige grafiske virkninger.

Bunde med uld på uld

Underviser Ane Løser

2

6bund, uld på uldVores inspiration er bundene, der findes i uldbroderi, både herhjemme og for en stor del også i de skånske uldbroderier og de engelske jacobianske. Variationerne i de gamle broderier er mange. Vi lader os dog ikke nøje med at lave kopier af de gamle, men skal eksperimentere med at lave egne, når teknikken først har sat sig på rygraden for derved sætte teknikken ind i en moderne sammenhæng.

I ugens løb vil vi tage afsæt i de flader, strukturer og effekter, der dannes af bundene, og vi vil undersøge, hvordan man ved at ændre et enkelt moment kan opnå en helt anden struktur. Vi vil primært arbejde med farver, idet dette giver rig mulighed for at lege med dybdevirkning og fremhævning af visse partier.

Hvert arbejde spændes op på en broderirammer, vi gennemgår fremgangsmåden, tekniske spidsfindigheder, lidt historik og et kompendium deles ud, så man har mulighed for at arbejde med teknikken i andre sammenhænge. Målet med undervisningen er at blive så dygtig til teknikken, at man efterfølgende kan skabe egne grunde og på den måde tage ved lære af det gamle og tage teknikken til nye højder i moderne sammenhæng.

Grunde med hør på hør

Underviser Berthe Bramsen

kniplingsbroderisommer2015Vi vil lader os inspirere af de finde broderede kniplinger fra 1700-tallet, hvor både motiv og bund bliver udført med en rig variation af grunde. Kniplingerne er karakteriseret ved at have organiske motiver, og selvom der er en overordnet komposition, får hvert motiv sit eget liv alt efter hvilken grund, man vælger at brodere.
De gamle broderede kniplinger blev i sin tid udført på tynd mousseline-stof (mol) og blev brugt i klædedragten. På kurset vil vi dog arbejde i en større skala med hørtråd på hørlærred. Vi ser også på en række teknikker, der omkranser motivfladerne herunder skyggesyning, sammentræksyning, kædesting, nedlagt syning, tungesting mm.

Kurset vil være tilrettelagt således, at alle skal arbejde på egen broderiramme, som skolen kan stille til rådighed. Der vil være et kompendium for et større antal grunde og der vil i høj grad være mulighed for at vælge de grunde, som man finder interessante at udføre. Har man arbejdet med emnet før, er der rig mulighed for at udvide sit repertoire.

Generelt:

Sommerskolen er planlagt således, at du igennem 4 år kan blive undervist i 8 forskellige broderiteknikker, hvorefter kurserne vil blive gentaget.

Tid:

Uge 27: 29. juni til 3. juli 2015

Mandag    d. 29. juni kl. 9-12, 12.30-16 bunde, uld på uld hele dagen
Tirsdag     d. 30. juni kl. 9-12, 12.30-16 bunde, uld på uld hele dagen
Onsdag     d. 1. juli     kl. 9-12 foredrag, 12.30-16 grunde, hør på hør
Torsdag    d. 2. juli    kl. 9-12, 12.30-16 grunde, hør på hør
Fredag      d. 3. juli    kl. 9-12, 12.30-16 grunde, hør på hør

Hvert dagsprogram følger primært dette skema:

kl. 9-12 undervisning, afbrudt af en kort kaffepause, når det er hensigtsmæssigt
kl. 12-12.30 frokost
kl. 14.30 eftermiddagskaffe
kl. 16 undervisningen slutter, men der vil være mulighed for at arbejde selvstændigt om aftenen

Pris:

Kr. 3500,00 for 30 timers undervisning inkl. materialer til to syprøver
samt formiddagskaffe, frokost, eftermiddagskaffe og evt entré på museer.
Overnatning skal I selv stå for, men vi kan være behjælpelige med finde overnatningsmuligheder.

Undervisere:

Berthe Bramsen

Ane Løser

Holdstørrelse:

10 – 12 elever

Adresse:

Til dette kursus har vi fået lov til at låne en stor stue i vores nabos lejlighed. Det giver os bedre plads og mulighed for at være lidt flere mennesker end i Broderiskolens beskedne lokaler. Bemærk derfor adressen!

Frederiksholms Kanal 28G
1220 København K

Tilmelding:

Senest d. 29. maj, 2015

Du er tilmeldt, når vi har modtaget din mail-adresse og telefonnummer, samt når du har indbetalt hele kursusgebyret. Dette skal ske senest d. 29. maj, 2015. Herefter vil du modtage et deltagerbrev, hvori nærmere oplysninger om kurset fremgår, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter tilmeldingsfristen, refunderes kursusgebyret ikke. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst til konto nr.: 4180-4180186190. Husk at notere kursets nummer, hold 2015-013, på indbetalingen.

Telefon: 3315 5866
Mail: post@kirkeligkunst.dk

Viewing all 187 articles
Browse latest View live